ALWA Wiklund – Formgivare

Innan jag började min praktik här på Grand North, fanns det en del frågor som cirkulerade runt i mitt huvud. Kommer jag trivas? Kommer jag att utvecklas som grafisk designer? Räcker mina kunskaper till? Är detta verkligen rätt yrkesväg för mig? Att få möjligheten att testa min utbildning i en verklig arbetsmiljö kändes både spännande och nervöst. Men jag såg fram emot att få en inblick i hur det verkliga arbetslivet som grafisk designer kan se ut.

Min första dag här på Grand North var som att kliva in i en varm famn. Jag möttes av vänlighet, samarbetsvilja och en atmosfär fylld av härlig humor. Känslan av välkomnande och stöd för min utveckling var påtaglig redan från första stund. Arbetsplatsen överträffade verkligen mina förväntningar på alla sätt.

Jag hade tidigare en bild av att man som student kanske inte skulle få chansen att delta i de mer konkreta och spännande projekten. Men här fick jag snabbt ompröva den bilden. Jag fick möjligheten att arbeta med egna projekt och jag blev uppmuntrad att ta chansen och testa nya saker. Jag kände mig trygg i mina arbetsuppgifter och fick alltid stöd om jag behövde det. Att de tog mina åsikter och mina idéer på allvar gav mig självförtroende och bekräftade att jag valt rätt utbildning.

Med nästan ett år kvar av min utbildning till grafisk designer vid Mittuniversitetet i Sundsvall, känner jag mig mer inspirerad och motiverad. Erfarenheten här på praktiken har stärkt min tro på att jag har valt rätt yrkesväg.

Nu när jag närmar mig slutet av min praktik, känner jag en spänning inför framtiden. Jag hoppas att jag kommer att hamna på en arbetsplats som delar samma varma miljö och energi som jag upplevt här.

Till dig som funderar på att söka din praktik här på Grand North vill jag bara säga: ta chansen! Det är en erfarenhet som kommer att berika dig på många sätt och ge dig en bra insikt i designbranschen.