Sverigetaxi Östersund

Kör människor dit de vill i tid!

Strategi, kampanj och webb

Uppdragsgivare 
Sverigetaxi Östersund

Bakgrund

Sverigetaxi Östersund är Östersunds största taxibolag med flera upphandlade samhällsuppdrag som skolskjutsar, färdtjänst och sjukresor. Företaget satsar hårt på tillgänglighet, social- och miljömässig hållbarhet samt att vara företaget som kör människor dit de vill i tid. 

Trots en stor fordonsflotta kunde det stundtals vara svårt för Sverigetaxi Östersund att erbjuda spontanresenärer en bil vid behov. Framför allt vid toppbelastning när flyg- och tågtaxi, skol- och sjukresor sker samtidigt. Anledningen var främst förarbrist som i sin tur påverkade Sverigetaxi Östersunds varumärke som den främsta taxirörelsen i stan negativt.

Uppdrag och lösning

Hösten 2022 började Grand North arbeta fram en kombinerad varumärkes- och rekryteringskampanj för att berätta om Sverigetaxi Östersunds arbete, varför det ibland kunde vara svårt att få en taxi samt inom ett år rekrytera 30 taxichaufförer till företaget.

Lösningen blev att genom en serie filmer låta olika medarbetare, från VD till taxichaufförer på Sverigetaxi Östersund berätta om sin vardag, om det roliga men också utmaningarna. Filmerna spreds via riktade inlägg i sociala medier och drev trafik till en nyupprättad sajt som informerade om verksamheten, varför det emellanåt var ont om tillgängliga bilar samt ytterligare information om de 30 lediga taxijobben. På sajten finns även ett ansökningsformulär för jobbsökande chaufförer.

Parallellt med reklaminsatserna producerade vi även pressmeddelanden som fångades upp av press och radio i region samt i branschpress.

Resultat

Kampanjen gav mycket snabbt indikationer på framgång. Medarbetare, såväl VD som chaufförer, fick positiva kommentarer från resenärer och upplevde ökad förståelse för bristen på tillgängliga bilar. 

Kampanjen resulterade också snabbt i ett starkt intresse för att jobba på Sverigetaxi Östersund. Ett stort antal ansökningar resulterade i att målet med 30 nya medarbetare nåddes med råge.

Sverigtaxi Östersund webb rekrytering
Se alla case →